Trzydziestokilkulatkowie, kobieta (Laia Costa) i mężczyzna (Guillermo Pfening), poznają się dzięki aplikacji randkowej dla miłośników jedzenia. Każde z nich ma za sobą nieudane związki, dają jednak miłości kolejną szansę. W ciągu kilku randek odkryją, w jakich obszarach mają podobne zamiłowania, a gdzie różnią. Muszą zdecydować, czy upodobanie do japońskiego yuzu i niechęć do „udawania smakoszy” wystarczą, aby scementować ich relację. Kameralny, hiszpański serial wyprodukowany przez HBO Europe w niesztampowy sposób mówiący o początkach związku. W główne role wcielają się nominowana do Europejskiej Nagrody Filmowej Laia Costa (Victoria) oraz Guillermo Pfening (Nikt nie patrzy).
„Foodie Love” o słodko-gorzki dramat, który ugotowała (jak głosi czołówka serialu) Isabele Coixet („Życie ukryte w słowach”, „Moje życie beze mnie”). Produkcja okraszona jest bezpruderyjną namiętnością, ale nie tylko. Znaczącą rolę w akcji serialu odgrywają rozmowy bohaterów, z których kawałek po kawałku poznajemy ich oboje. ednym z głównych motywów serialu jest miłość do dobrej kuchni, ale samo jedzenie spełnia tu również istotną funkcję. Razem z bohaterami odwiedzamy wykwintne restauracje i bary, bierzemy także udział w rytuale wspólnego przygotowywania potraw. Isabele Coixet stworzyła dzieło wielowymiarowe, kipiące namiętnościami. W oryginalny sposób ukazała początki związku osób po przejściach, którym traumy przeszłości, co rusz wydobywające się na światło dzienne, utrudniają tworzenie nowej relacji. U boku głównych bohaterów zagrali m.in.: Natalia de Molina („Babski weekend”, „Elisa i Marcela”), Greta Fernández („Pierwsza miłość”, „Embers”) i znany hiszpański kucharz Ferran Adrià.